Cookie-pops
Det här behöver du:
2 paket Ballerina kladdkaka eller Oreo cookies
50-100 g philadelphiaost
200 g vit choklad eller mjölkchoklad
Grillpinnar att sätta dom på
Gör så här:
1. Kör kexen i en matberedare eller mixer tills de är smulor.
2. Tillsätt Philadelphiaosten, blanda och känn på degen. Den ska vara mjuk och gå att rulla till bollar.
3. Rulla degen till bollar i den storlek du önskar. Lägg dom sedan i kylskåpet i en timme.
4. Smält chokladen i vattenbad tills den är rinnande. Ta ut bollarna från kylskåpet, doppa pinnen i lite smält choklad och tryck sedan in den i chokladbollen. (Pinnen sitter bättre.)
5. Doppa sedan bollen i chokladen, dekorera med strössel eller något annat gott!
6. Låt svalna. Det bästa är nog att sätta pinnarna i en högt glas och vänta tills de svalnat men jag la de ner på kall plåt vilket gjorde att de fick en ful kant.


Päronkola
Ingredienser:
50 g smör
1 dl vispgrädde
1,5 dl socker
0,5 dl ljus eller vit sirap
0,5 tsk vaniljsocker
4 droppar päron essens
Gör så här:
Smält smöret i en tjockbottnad, vid kastrull. Tillsätt grädde, socker, sirap och vaniljsocker. Koka utan lock, rör om då och då tills smeten håller ett kulprov: häll några droppar av smeten i iskallt vatten och rulla till en seg och ganska fast kula. Koktid ca 15 min i en vid kastrull eller ca 30 min i en kastrull med mindre botten. Smaksätt med päron essens. Häll upp smeten på en oljad plåt. Låt svalna och skär eller klipp i bitar. Slå in i papper och förvara kallt.


Snöbollar
Ingredienser:
11/4 dl vispgrädde
200 g grovhackad vitchoklad
3 dl riven kokos
Gör så här:
Koka upp grädden i en liten kastrull. Tillsätt chokladen och låt smälta under omrörning. Blanda i 3 dl riven kokos. Ställ i kylen (utom hus när det är vinter går snabbast) 2-3 timmar. Rulla små bollar av smeten, rulla i kokos. Förvara kallt.

Sista-minuten-bak
Välkommen!
